Categories
Lifelog

Bedenkingen bij het shoppen

De cover van een boek is belangrijk
Getuige hiervan het volgende voorbeeld:

onaantastbaar_ja onaantastbaar_nee

Links het boek Onaantastbaar van Karin Slaughter zoals Evelyne hem een hele tijd geleden kocht. Rechts hetzelfde boek zoals het nu in de rekken ligt. Ze zei me in de winkel dat ze het boek nooit had gekocht als het toen die nieuwe cover had. Belangrijk detail: dat boek heeft ervoor gezorgd dat Evelyne nu alle boeken van Karin Slaughter in huis heeft (ja, zo goed was dat boek blijkbaar). Dat is dus een verschil tussen 0 en 8.
De Britten hebben dit goed door. Bekijk maar eens de gemiddelde afdeling Engelstalige boeken. Een oogopslag is voldoende.
(Of bezoek een boekenwinkel in London, dan weet je ook genoeg. Kijk! U hebt weeral een reden om naar London te gaan. Zeeeer graag gedaan, ik pak even mijn spullen en kom met u mee.)

Animatie bij de paskotjes lokt volk
Ik ga veel liever binnen bij Steps dan bij Zara in het Wijnegem Shopping Center. Waarom? Wel, ik heb me het ook afgevraagd, maar ik weet het nu: animatie. Kijk, een man (en eigenlijk gaat dit ook op voor de vrouwen) staat daar maar te staan terwijl zijn vrienden/vrouw iets aan het passen is. Bij Steps staat (in mijn ervaring) iemand van het personeel bij de paskotjes. En die praten met mij en met anderen die daar staan te wachten. Dat is aangenaam! Dat geeft een leuke indruk en geeft me meer zin om die winkel ooit terug binnen te stappen. Zet er nog een tapkraan en wat zetels en we spreken over een gat in de markt. Oh, en een xbox 360 of zo.
(Het kan ook zijn dat ik Zara gewoon een enorme rommelwinkel vind tijdens de solden. Maar kom.)

Gun ons de Fnac, Saturn en/of MediaMarkt
Geloof me vrouwen, je krijgt ons gemakkelijk mee als we iets hebben om naar uit te kijken. Dus winkelen in een buurt waar zo een “leuke” winkel is heeft altijd een streepje voor. Als je ons mee wil hebben ten minste.
(Extra voordeel: als we een “speelgoedje” kunnen kopen uit een van die winkels, dan vervalt de vorige regel.)

Tijdens de solden liggen er enorm lelijke spullen
Deze is vooral gericht naar de WE, nochtans een van mijn favorieten voor kledij: Serieus, dit kunnen jullie niet menen…

Vertrek bij slecht weer extra vroeg naar Wijnegem Shopping Center
Om 10u op een zaterdag is daar werkelijk plaats met hopen. Echt!

8 replies on “Bedenkingen bij het shoppen”

Ik vind die nieuwe cover van Onaantastbaar dan weer stukken mooier dan die andere. Volgens mij doet zo’n cover er eigenlijk enkel toe als je boeken gaat kopen zonder op voorhand te weten welke werken je je wil aanschaffen.Voor de rest ken ik de werken van Slaughter eigenlijk niet maar daar zullen we binnenkort misschien eens verandering in brengen. :)

Personeel bij de paskotjes vind ik meestal een afknapper maar ik kan me wel inbeelden dat die wat animatie in de dag van een ongeïnteresseerde, meegesleurde shopper brengen. :D

Ik vind die nieuwe cover van Onaantastbaar dan weer stukken mooier dan die andere. Volgens mij doet zo'n cover er eigenlijk enkel toe als je boeken gaat kopen zonder op voorhand te weten welke werken je je wil aanschaffen.Voor de rest ken ik de werken van Slaughter eigenlijk niet maar daar zullen we binnenkort misschien eens verandering in brengen. :)

Personeel bij de paskotjes vind ik meestal een afknapper maar ik kan me wel inbeelden dat die wat animatie in de dag van een ongeïnteresseerde, meegesleurde shopper brengen. :D

@Koen: Nu krijg ik nog meer zin. En de wachtlijst is al zo lang!
@Linn: Zo zie je maar weer hoe smaak etc. Maar ik ben er wel van overtuigd dat een cover belangrijk is en dat het loont er moeite in te steken.

@Koen: Nu krijg ik nog meer zin. En de wachtlijst is al zo lang!
@Linn: Zo zie je maar weer hoe smaak etc. Maar ik ben er wel van overtuigd dat een cover belangrijk is en dat het loont er moeite in te steken.

Als ik in de bibliotheek op goed geluk een boek wil meenemen dan zal het boek met een mooie cover ook voorrang krijgen op een ander. (Dat bedacht ik mij gisterenavond toen ik in de bib rondliep).

Als ik in de bibliotheek op goed geluk een boek wil meenemen dan zal het boek met een mooie cover ook voorrang krijgen op een ander. (Dat bedacht ik mij gisterenavond toen ik in de bib rondliep).

Comments are closed.