Categories
Tech/Science

Fring

fring Fring is een applicatie die waarschijnlijk velen onder jullie al wel kennen. Voor zij die het nog niet mochten kennen, het gaat hier om een tool die je op verschillende GSM’s/smartphones kan installeren zodat je chatten met, bijvoorbeeld, je Live Messenger en Gtalk vrienden. Het gaat verder, want er is ook integratie voorzien voor diensten als Skype en Twitter. Omdat ik zelf geen toestel heb dat compatibel is, waren de mensen van LVT/PR zo vriendelijk mij een Nokia N95 in bruikleen te geven zodat ik er ook eens mee kon spelen.

IMG_9332

Bij het opstarten van het toestel start Fring mee en probeert via een van de mogelijke connecties (WLAN of via je GSM netwerk) aan te loggen op de verschillende diensten die je hebt opgegeven. Het connecteren via Proximus ging in de meeste gevallen vlot, maar had soms ook last waardoor herconnecteren nodig was. Kunnen we hieruit afleiden dat het 3G netwerk toch niet al te stabiel is? Of moeten we de oorzaak bij het toestel zoeken? Ik denk echter wel met zekerheid te kunnen zeggen dat de applciatie er voor niets tussen zit.

De applicatie doet wat het moet doen en doet dat ook zeer goed. Zoeken doorheen de enorme lijst contacten (GTalk + MSN levert al snel een lange lijst) gaat gemakkelijk door de zoekfunctie. Elke chatsessie wordt mooi in een aparte tab geopend, wat het overzichtelijk maakt, en Skype gesprekken verlopen in mijn ervaring vlekkeloos. Een leuke extra add-on (zo zijn er al enkele) zorgt ervoor dat je ook meldingen kan krijgen als er nieuwe mail op je Gmail account binnenkomt (hoewel ik de applicatie er wel van verdenk dat het enkel de meest recente mail laat zien). De integratie van Twitter kan nog iets verfijnder, de totale twitterstroom tijdens de werkuren is een beetje te groot. Het zou bijvoorbeeld leuk zijn om enkel die accounts aan te krijgen waarvoor je de “Device updates” bij Twitter geactiveerd hebt.

Maar nu ben ik wel aan het muggeziften, de basis van Fring ligt hem bij het chatten en het skypen. En zoals ik al zei, daar is haast niets op aan te merken. Je kan zelfs bestanden, zoals foto’s die je met je GSM gemaakt hebt versturen naar je contacten, bespaart je gelijk een MMS.
Het is wel duidelijk dat Fring dus nog veel verder wil (en kan), en dat kan enkel aangemoedigd worden.
Ook handig is de widget die je op je blog/site kan zetten (zie rechterbalk) zodat bezoekers met jou kunnen chatten als je via Fring online bent.

De lijst van toestellen waarop je Fring kan gebruiken groeit nog steeds en ook voor de iPhone/iPod Touch is er reeds een pre-release versie beschikbaar (let wel, hiervoor moet je je toestel jailbreaken).

One more thing: Door applicaties als deze begin je te dromen van een ideaal scenario waar je constant online bent met je GSM en dat operators uiteindelijk niet meer zijn dan een ISP. SMS en telefoontjes worden dan vervangen door chat en Skype. Met de huidige prijzen, echter, blijft dit volgens mij nog toekomstmuziek. Maar kom, stap voor stap…
(Oh, en de Nokia N95? Zeeeeer leuk toestel. Misschien dat ze nu wat van de prijs doen, want ze blijven duurder dan een iPhone en dat is toch wat te veel (jammer genoeg).)

6 replies on “Fring”

Je hebt een “gewone” N95 voor 400 euro bij Smartphoneshop. Koop er een 8GB microsd kaartje bij en je zit aan 460 euro. Goeiekoper dan de iPhone3G. ;)

Je hebt een “gewone” N95 voor 400 euro bij Smartphoneshop. Koop er een 8GB microsd kaartje bij en je zit aan 460 euro. Goeiekoper dan de iPhone3G. ;)

tof, net geïnstalleerd op mijn nokia e61i, works like a charm. overigens; het zijn applicaties als deze (en die op de iphone) die mobiele data (internet) zullen doen boomen, de prijs kan op termijn enkel dalen.

tof, net geïnstalleerd op mijn nokia e61i, works like a charm. overigens; het zijn applicaties als deze (en die op de iphone) die mobiele data (internet) zullen doen boomen, de prijs kan op termijn enkel dalen.

Comments are closed.