Categories
Film

Burton’s Alice

Kijk, dat zijn zo van die dingen die voor mij een soort orgasme moeten worden op vlak van films: Alice in Wonderland verfilmd door Tim Burton met Depp als Mad Hatter.
Dat is een persoonlijke held die samen met een van zijn (en mijn) favoriete acteurs een van de meest belangrijke boeken in mijn leven verfilmd.

Ik zou niemand liever dit boek onder handen willen zien nemen, ik zou hoogstwaarschijnlijk niemand anders The Mad Hatter willen zien spelen, maar dit komt te vroeg in mijn leven. Dit zou hetgeen moeten worden waarvan ik zeg: “Ok, nu heb ik alles gezien, beter kan het niet, I can die in peace now”. En toch, nu ik het gelezen heb, kan ik niet wachten tot 2010. Really…

Je kan je de wervelwind aan emoties niet inbeelden die door me heen ging bij het lezen van die aankondiging.
Doodangst, gepaard met het gevoel een kind heeft op 6 december.
(En wie gaat de Cheshire Cat spelen? O.O)
(Helena Bonham Carter als The Queen of Hearts?)
(Head exploding in 5…4…3…)

5 replies on “Burton’s Alice”

En waarom geen Steve Buscemi als Mad Hatter? Ik denk niet dat die ook hard moet acteren :)
Ian McKellen als stem van de Chesire Cat? Of misschien meer iets richting Andy Serkis?
Maar misschien denk ik net teveel in clichés

Ah, je doet me twijfelen. Buscemi kan inderdaad goed een psycho-profiel neerzetten, en hij zit in “The Inner Circle” van Burton dus ik zie hem met zijn karakterkop nog wel een rol krijgen. Maar “lichamelijk geschift acteren” blijft toch eerder iets voor Depp dan voor Buscemi. Hangt ervan af hoe ze de personages willen portretteren.

Yeah, ik had dit ook al een tijdje geleden gelezen, maar ik wist nog niet dat Depp The Mad Hatter ging spelen.
Ik deel uw emoties. (Maar niet uw orgasme, ewwww)

MMmrrhhh…. Alice in Wonderland. Het meest non-sprookje aller sprookjes. Drugroes. Niks verhaal, niks plot, niks thrill.
De film? Ik voorspel: niks verhaal, niks plot, niks thrill. Wel veel special effects. Wooow. Neig.

Theoretisch: geweldig nieuws.

Praktisch: na minder geslaagde films zoals Wonka (CC&TCF) en Sweeney Todd, vrees ik dat dit alleen maar kan tegenvallen. Ik heb d'r niks op tegen dat een regisseur en een acteur vaak samenwerken, maar het Burton-kringetje is de laatste paar jaar echt incestueus klein geworden.

Then again: ik zou ook niet weten wie anders dit tot een goed einde kan brengen.

Comments are closed.