Categories
Blurs

Testje

De inleiding
Een tijdje geleden zocht Tom hulp bij zijn studie rond “bloggen tegen betaling”. Nu werd het concreet en kwam hij af met een probeersel: schrijf iets rond de hamburgers van Quick, meer bepaald de nieuwe Suprême Pepper en de Quick ‘n Toast.

Ik ga hier niets onder stoelen of banken steken en het is goed om te zien dat vrijwel niemand dat doet: zo’n postje, ook al is het een test, levert me €25 op en nog eens een extra €7 als ik een kasticket ter bewijs kon leveren dat ik daadwerkelijk een van de reeds vermeldde hamburgers had geprobeerd.

Het plan
Bloggen over (nieuwe) hamburgers leek me niet zo echt m’n ding, maar om Tom toch enigsinds te kunnen helpen besloot ik het geld te gebruiken om andere mensen samen met mij de hamburger te laten proberen (vandaar de oproep). @steffest en @sasvangent hadden wel zin en dus spraken we af in de Quick op de Keyserlei te Antwerpen voor een soort guerilla-twunch. Het was ook een leuke verrassing om Tom zelf daar te zien verschijnen!

Het verdict
Steffest koos voor de Suprême Pepper en vatte zijn ervaring kort en krachtig samen:

supreme pepper: jammie! van buiten naar binnen werd ie steeds beter – maar tmag groter – GROOOOTERRRRRRR! Meer pepper. MEEERRR !!

Sasvangent koos dezelfde hamburger, maar kon het niet in 140 karakters samenvatten:

Ik ben geen fastfoodfanaat, maar zo eens per 2 maanden spring ik graag eens een Burger King binnen. Dat is de enige burgergigant die mij af en toe kan verleiden tot een flame grilled-zonde. In mijn herinnering zijn de Quick-burgers een stuk kleiner, maar als ik het doosje met de Supreme Pepper voor me krijg, blijkt dat eigenlijk goed mee te vallen. Ook de smaak is ok en het broodje blijft mooi consistent. De pepersaus is romig en mag iets meer peper bevatten, om z’n naam echt eer aan te doen. Hetzelfde geldt voor de kaas, al is het een verademing eens niet zo’n kleffe plak goedkope smeltkaas op je broodje te vinden. Ok, de smaken hadden veel beter uitgebalanceerd kunnen zijn, maar ja, het blijft een hamburgertent he, geen haute cuisine. De frietjes smaken me ook. Al met al krijgt dit menuutje van mij een 7. Een aardig tussendoortje om je werkdag mee te breken.

Tenslotte moest natuurlijk ook die Quick ‘n Toast geprobeerd worden, en had ik geen andere keuze om toch ook maar een hamburger te nemen (hoewel ik mijn zelfgemaakte boterhammen reeds achter de kiezen had):

Als ik naar Quick ga is mijn keuze steevast de Giant. Als ik grote honger heb durf ik soms wel eens een cheeseburgerke extra nemen. Maar doorheen de jaren ben ik daarin vastgeroest en keek dus zelfs niet naar de andere hamburgers. Door het proberen van de Quick ‘n Toast besef ik dat ik misschien best de andere ook eens een kans geef want slecht was hij zeker niet. Wat niet wil zeggen dat het de Giant overtreft, die blijft koning (en ik ben niet alleen blijkbaar) ;)
(ik wou eigenlijk de Suprême Pepper… :p)

Tenslotte
Om andere misverstanden uit de wereld te helpen: ja, ik heb dus nog wat geld over en dat zal integraal naar Kiva gaan bij mijn volgende storting.
Ik ben zeer benieuwd naar de resultaten van dit testje en ik neem aan dat Pietel, ondanks zijn begrijpelijk bezwaar, dat ook is.

this blog post is an experiment by uMarket.it