Categories
USA Reis 2009

USA! USA! USA!

Als je voor de leut de prijs eens opzoekt bij Connections voor een reisje naar de USA, laat ons zeggen vertrekken naar SF en terugkeren vanuit LV in September, en je volgend resultaat krijgt:

usa_vlucht

… dan duw je op de “Book” knop. Althans, dat deden wij! De rest van het weekend stond, zoals u zich wel kan inbeelden, in het teken van het inplannen van de 10 dagen die we hebben vastgelegd. Jongens, wat een verslaving!

De feedback van je omgeving op zoiets is enorm. Velen doken in hun archieven en overstelpten ons met aanbevelingen en ervaringen, wat een fantastisch warm gevoel gaf en waar we enorm veel aan hebben. Anderen dachten dat ze de reis voor ons moesten plannen en moesten een halt toegeroepen worden (soms neemt enthousiasme over en loopt het wat uit de hand ;)).

Hoewel er uiteraard nog enorm veel aan gesleuteld zal worden en de details nog niet bekend zijn (en wie weet wel helemaal overhoop gehaald zal worden), is dit ons voorlopig schema:

Dag 1 Aankomst
Dag 2 San Francisco
Dag 3 San Francisco
Dag 4 Kustroute van San Francisco naar Santa Barbara (?)
Dag 5 Kustroute van Santa Barbara naar Los Angeles + Venice Beach
Dag 6 Universal Studios + Hollywood
Dag 7 Van Los Angeles naar Las Vegas
Dag 8 Las Vegas
Dag 9 Van Las Vegas naar Grand Canyon/Zion (?)
Dag 10 Van Grand Canyon/Zion (?) naar Las Vegas
Dag 11 Vertrek

Een paar zaken zijn, zoals je wel kan merken, nog zeer variabel, zeker waar we op de kustroute gaan overnachten en hoe we het juist met de natuurparken gaan aanpakken (focus op 1 park met overnachting? twee parken combineren met een overnachting? een-dagsuitstapjes vanuit vegas?,…). Grand Canyon en Zion lijken het best uit de aanbevelingen te komen. Maar wat en hoe en wanneer etc,… dat moeten we nog uitpluizen.

Heb je nog tips voor ons? Dan horen we ze uiteraard graag! Zolang ze maar constructief zijn ;)

17 replies on “USA! USA! USA!”

Mijn tip: ga niet!
Nee grapje. Het ziet er wel een druk schema uit. Vergeet niet dat het credo 'everything is bigger in America' absoluut waar is. Wat betreft LA: de stad zelf is echt niet interessant, evenals Venice Beach. Dat is gewoon een druk strand met veel kraampjes, toeristen en een bijna mythologische status, maar waar die vandaan komt zul je je zelf ook afvragen als je er bent. Er zijn veel mooiere en leukere stranden. Ga bijvoorbeeld ontbijten in Malibu, in een strandhuis. Melrose is ook een leuke buurt. O ja, breng zeker een bezoek aan het Getty Centre. Ook als je geen tijd hebt voor het hele museum moet je naar het dakterras vanwaar je een ongelooflijk uitzicht hebt over de stad. Heb je downtown LA alsnog gezien :)
Wat je ook niet mag overslaan, is een donut van Krispy Kreme. Don't give me that 'I'm not so into donuts' shit, after a Krispy Kreme, you will be.

Thx! Ik heb Venice geschreven maar eigenlijk willen we gewoon “een strand” en dan is die naam snel uitgesproken. Bedankt voor je tip, ik neem het mee.
Als je zegt dat het druk is, heb je het dan over het algemeen of specifieke punten?

als 12jarige deed ik ooit een gelijkaardige trip: phoenix – L.A.

Mij zijn vooral bijgebleven;
Las Vegas (de roetsjbaan! machtig)
Grand canyon
Hoover-dam ( vond ik toen fantastisch)
en Hollywood (the studios, zijnde het pretpark)

al was ik toen natuurlijk nog maar 12…

raar, maar van LA weet ik niks meer… behalve santa monica (daar stond ook een pretparkje op de pier :) )

have fun.

Ik hoor van veel mensen dat LA eigenlijk niet veel voorstelt, misschien daardoor ;)

Persoonlijk vond ik de parken “Arches” en “Bryce Canyon” het meest impressive, met Arches nog boven de Grand Canyon. Btw, zelf net aan een nog scherpere prijs in vol hoogseizoen (pasen) een tripje USA geboekt, via Expedia.com, die nog 100 euro onder de vroegboekacties van Connections konden :p
(voor de rest ben ik nog steeds die-hard Connections fan :))

Binnen 5 maanden kan ik u meer vertellen, dan ga ik zelf die kant op. Wel een iets uitgebreidere reis langs de nationale parken. Ik kijk er in ieder geval al superhard naar uit!

Vorige week ook een koopke gedaan!
Geboekt voor de eerste week van de paasvakantie naar Boston en terug. Een collega bezoeken en 3 dagen NY voor maar 301 euro. Wel een gokske gewaagd met de website. Supersaver.nl

Krap schema. De route tussen SF en LA langs de oceaan, daar kan je op zich al een week over doen. Santa Cruz, San Louis Obispo, Carmell, Santa Barbara.

Als je Vegas en de Grand Canyon er bij pakt, ga je weinig tijd hebben om het echt te beleven. Doe wat meer op het gemak.

Alle boeken en kaarten zijn op één adres te vinden. :)

Op huwelijksreis hebben we het laatste stukje ongeveer in omgekeerde richting gedaan: komende van het Oosten langs Route 66, detour naar Hoover Dam en Vegas, en dan verder naar LA over Route 66.

Universal Studio's was de moeite, maar voor de rest had ik ook zo'n “meh” gevoel bij LA. Vooral het laatste stuk Route 66: ongeveer tachtig kilometer “Boomsesteenweeg” met grote winkels en om de haverklap stoplichten. Bweurk.

Mijn advies: vermijd de grote steden als het op overnachten en eten aankomt. In de 'small towns' zijn ze veel vriendelijker en knopen ze sneller een gemeend praatje aan i.p.v. de standaard “Hi-how-are-you-would-you-like-fries-with-that” die je in de stad krijgt.

Op Monterey en Big Sur na vond ik de trip tussen SF en LA niet echt interessant. Misschien nog Hearst Castle, ja.
Overweeg 's volgende route: SF, (Napa Valley), Yosemite, Death Valley, Vegas (+ Grand Canyon met vliegtuigje: zo zie je ook de Hoover dam), LA, richting San Diego, LA (+ Venice Beach, waar je zeker de Italiaan moet doen op 't pleintje). Krap veel, maar onvergetelijk.
Bereid je sowieso voor op bigger (everything) en longer (drives).

Ahhh, SF en LA, daar heb ik toch heel wat maanden gespendeerd (gewoond). Duseuh, shoot your questions at me! Zoals sasvangent zegt is Malibu écht wel leuker dan Venice Beach. Maar Venice Beach moet je gewoon gezien hebben, anders ben je niet in LA geweest. Zelfde mening over Grand Canyon, niet zo bijster goed vind ik – is gewoon een veel te groot gat in de grond en omdat het zo groot is verandert het zicht nauwelijks, zelfs als je kilometers aflegt – maar je moet er toch één keer in je leven geweest zijn. Bryce is écht wel de moeite, net zoals Death Valley maar Zion, da's gewoon een bos zoals ge in Zwitserland ook hebt. The Getty is de moeite, een mooi museum met een prachtig zicht op LA downtown met bijhorende smoglaag :) Zoals pietel zegt, langs de Big Sur van San Francisco naar LA valt er heel wat te beleven. San Louis Obispo is 'ok' maar Carmel is interessanter. Blijf niet te lang in Las Vegas, twee dagen en één overnachting is ruim voldoende. Het is er vooral druk en heet en na één dag heb je wel alle coole hotels gezien. Voor concrete tips verwijs ik naar m'n comment op de blog van Applefanbe:
http://applefanbe.wordpress.com/2009/01/12/road

 Hoi allemaal,

ik heb alle reacties gelezen en kwam hier terecht omdat ik juist tickets via http://www.goedkopevliegtuigtickets.be heb geboekt voor een trip naar Los Angeles en Las Vegas. Ik ben helemaal enthousiast op zoek naar alle informatie over Californie en Nevada. Ik zoek juist de minder bekende dingen om te gaan bekijken in deze staten (buiten Las Vegas dan natuurlijk) . Ik ben heel benieuwd of er nog reacties gaan komen aangezien de reacties hier al 2 jaren oud waren.

Heel veel groetjes van Irene!

Comments are closed.