Categories
Events online

Baby Olifant!

baby_olifant Binnenkort is het zover en krijgt mama-olifant Phyo Phyo een baby-olifant in de Zoo van Antwerpen. In februari of mei zal dan het eerste olifantje in België geboren worden. En de Zoo van Antwerpen pakt dat goed aan. Op baby-olifant.be kan je het dagboek van de verzorgers volgen en zal je ook live de geboorte kunnen meemaken als het zover is. Op de site kan je dan ook je gegevens (zoals email en GSM) achterlaten zodat je op de hoogte wordt gebracht als het zover is.

Hoe weten ze wanneer het zover is? Wel, door bloedafname bepalen ze de zwangerschapshormoonspiegel. Als deze een nulmeting geeft, dan is de bevalling voor binnen de 48 uur. Dit, en meer kan je op de site terugvinden, dus ga ik je die ook zelf laten ontdekken (wist je dat een olifant tot 200 liter water per dag drinkt? dang…).

De bevalling is niet onbelangrijk. Dat het voortplanten van de olifanten niet eenvoudig gaat, bewees het recentelijk overlijden van het olifantenkalfje in Artis (NL).

Weet je, ik ben behoorlijk enthousiast over dit gebeuren! Ik wil al een tijdje nog eens naar de Zoo trekken (als ik dat huis gekocht heb neem ik een abo) en dit gegeven, en de manier waarop ze het zo online aanpakken, versterkt enkel mijn drang. Misschien moeten we maar eens een @twuitstapje plannen naar de Zoo of zo ;)

2 replies on “Baby Olifant!”

de ontroerendste ervaring van dit jaar. niet te evenaren. bedankt voor de prachtige presentatie van de beelden . proficiat voor al de medewerkers van de zoo.

Comments are closed.