Categories
Actueel online Politiek

The Great Belgian Firewall

D: omg, staat twitterland op zijn achterste poten omdat de wet van de privacy nageleefd wordt?

K: Nee, twitterland staat op zijn achterste poten omdat er censuur toegepast wordt.

De vraag hierboven kreeg ik een paar keer in verschillende vormen, maar telkens met dezelfde basis: vinden “die online mensen” nu echt censuur belangrijker dan privacy? Als je de vraag zo stelt is het antwoord eigenlijk best eenvoudig: natuurlijk. Wij zetten onze locatie constant op Google Latitude, zeggen op twitter op elk moment van de dag wat we aan het doen zijn, delen ons netwerk met iedereen dat het wil op sites als LinkedIn en Facebook en filmen/fotograferen onzelf en onze dierbaren en smijten dat maar al te graag op YouTube/Flickr. De rest bloggen we wel. 
Schrik je er nu echt van dat wij eerder wakker liggen van censuur ?

3 replies on “The Great Belgian Firewall”

Laat ons dit algemeen bekijken en niet op pedo-gebied:
Als je moet kiezen tussen het censureren van een site om de privacy van jou maar vooral die van je dierbaren te garanderen, of het niet censureren van een website en op die manier de privacy van jou en je dierbaren voorgoed naar de filistijnen helpen, wat zal het dan zijn?
Ik denk dat ik het wel kan raden….

Ik wil het gerust breder zien dat het pedo-gebied. Vertel me, wat mogen de mensen niet van je weten? geef me even een concreet voorbeeld zodat ik je beter kan volgen.

Even ter verduidelijking: ik ben tegen de site in kwestie. Zoiets verziekt een maatschappij. Maar het moet aangepakt worden waar het aangepakt moeten worden.

Comments are closed.