Categories
Blurs

Move over IE6

Raar beestje, die IE6. Toegegeven, het heeft lang geduurd na de release eer er iets beter was, maar nu zijn we 2009 en er zijn alternatieven genoeg.

Youtube laat weten dat het binnenkort de browser niet meer zal ondersteunen. Een initiatief dat enkel toegejuichd kan worden en ik hoop dat er velen hun voorbeeld zullen volgen. Maar Digg deed een klein onderzoekje bij hun bezoekers, meer bepaald diegenen die de (hopelijk) uitstervende IE6 gebruiken. Wat bleek? Ze willen wel upgraden, maar kunnen niet!

De meerderheid van de IE6 surfers gebruiken de browser op het werk en kunnen daar niet upgraden aangezien IT ervoor zorgt dat ze niet kunnen. Dus we moeten niet bij de gebruikers zijn, we moeten IT bereiken. En dat kunnen de gebruikers best zelf.

Daarom hebben we (WEBS) hey-it.com in elkaar gestoken. Een plek waar er posters kunnen gevonden worden die de mensen guerrilla-style op kantoor kunnen ophangen.

Bomb the office!

6 replies on “Move over IE6”

wreed tof, ben er enkele aan het uitprinten :)

maar waar vind een it-er die naar hey-it.com gaat redenen om te upgraden? want ‘if it ain’t broken, don’t fix it’?

Tja, wij willen hier ook wel, maar kunnen en mogen niet.
Er zijn wat tools die enkel werken onder IE6. Tijd en geld om die aan te passen is er niet.
Sommigen van ons hameren er wel op, maar voor velen is het geen probleem. “het werkt toch?”, hoor je dan.
Tja, dan ben je uitgepraat natuurlijk…

Op deze moment zijn we bezig met een webapplicatie voor de Vlaamse overheid en in de toekomst derde partijen. Raadt maar eens welke browser absoluut ondersteund moet worden…

Ken dat. Bij een vorige werkgever was het ook van dattum. Daar werd firefox zelfs expliciet verboten! Waarom? Om deze situatie te vermijden: vele (oudere) werknemers kunnen nauwelijks een computer bedienen. Als een andere collega dan Firefox als default browers installeert “omdat dat beter is”, dan mag de IT’er het oplossen wanneer bedrijfskritische IE6 applicatie a of b op FF alle dienst weigert.

Hoewel een mooie actie treft het IT departement slechts gedeeltelijk schuld: in het verleden MS producten incorporeren met een zware vendor lock-in. En nu met de gebakken peren zitten. In het slechtste geval bestaat de maker allang niet meer of wordt de zaak niet meer ondersteund. Upgraden naar een open systeem is een té grote investering – zeker in crisistijden – voor het management hoewel dat op lange termijn alleen maar een goede zaak is.

En als je dan verhalen zoals dat van Crowolf hoort dan toont dat een pijnlijke waarheid: de eindbeslissers zijn evenzeer digibeet. Vaak zijn dat oudere, analoge generaties die op die positie zitten.

Eerlijk gezegd denk ik dat er binnen grote organisaties eerst nog een paar écht serieuze ongelukken moeten gebeuren vooraleer er iets verandert.

Helemaal pro vernieuwing hier, maar eigelijk is dat behoud nog geen slecht idee. Vanuit het standpunt van je bedrijf, that is. Als binnenkort YouTube en evt ook Digg ontoegankelijk worden, dan kan dat de productiviteit toch alleen maar ten goede komen? (Veiligheid daarengeten.)

Comments are closed.