Categories
Games online

The Stone

the_stone Back in the day speelden ik en Kraist The Stone, een internet puzzel. Het begon allemaal met het kopen van een ‘stone’, een hangertje met een zwart steentje aan waarop symbolen stonden. Deze symbolenreeks gaf je toegang tot de site en de combinatie was bijna-uniek. Van elke steen waren er 2 gemaakt, zodat er ergens een bondgenoot rondliep die je kon bijstaan in het oplossen van de puzzel. Ik en Kraist waren elkaars bondgenoot, jammer genoeg met een andere steen.

Kraist was onze stenen gaan halen, ergens in een duister winkeltje ergens in België. Daarna spendeerden we uren/dagen/weken/maanden aan het oplossen van de verschillende puzzels. Het spel was enorm populair en kende over de hele wereld spelers. Er kwam echter een einde aan het verhaal. De site sloot en de puzzels waren niet meer toegankelijk. Tot…

Tot enkele die-hard fans de database te pakken kregen en de puzzels terug beschikbaar maakten, nu voor iedereen die het wil, gratis en voor niets: The Stone Monument. Mocht je deze puzzels willen spelen, dan is een kleine introductie misschien wel op zijn plaats. Alle stone puzzels zijn zeer visueel en verbergen niet enkel het antwoord, het is meestal zelfs nog het langst zoeken naar de vraag. Een (gemakkelijk) voorbeeldje:

gravity

Elk ding is een hint: de titel van de puzzel, de appel, de rekensommetjes, … Het enige wat je moet doen is invullen wat er gezocht wordt. Wanna give it a go? Probeer onderaan in de reacties maar eens een gokje. Hint: we zoeken een gebeurtenis. Remember: alles is in het engels ;)

Smaakt dit naar meer, ga dan naar de site en sing up. Daarna ga je naar de afdeling ‘The Stone Monument’ en begin je best bij ‘The Unknown’, een paar eenvoudige opwarmers om het systeem wat te leren kennen (bovenstaande puzzel komt daar ook uit). Heb je deze achter de rug, dan kan je naar het serieuzere werk: The Immediate.

Proficiat, je bent nu een ‘stoner’ ;)
Welkom.

4 replies on “The Stone”

Even gaan googlen (lame, I know) en het antwoord gevonden (of toch een grote hint ernaartoe). Ik weet genoeg om te weten dat dergelijke puzzels te hoog gegrepen zijn voor mij :)

Comments are closed.