Categories
online

ICQ nummer

ICQ, de dino der instant messengers, werd enkele weken geleden door AOL verkocht aan DST. Best logisch zo blijkt, want de grote (actieve) userbase van ICQ zit, zoals DST, in Rusland.

Nostalgie kwam in me op en ik besloot nog eens in te loggen op de service die lange tijd mijn meest gebruikte was op het internet. Ik deed de online versie van de client open en daar dook, dacht ik, al snel een probleem op: Wat was mijn ICQ nummer ook al weer? Mijn hand nam echter over wist het zonder mijn hersenen te raadplegen: 51092061. Het vloeide er uit, het was als een oude, belangrijke telefoonnummer die je om een of andere reden nooit zal vergeten, ook al heb je hem de laatste 5 jaar niet nodig gehad.

Ik bleek trouwens niet de enige te zijn.

icq_nummer 

Ah, the good old days. ICQ, IRC en een handvol websites. Dat was het internet.
Oh, en Microsoft Comic Chat (wat eigenlijk IRC was, maar dan net dat ietsje anders ;))!

7 replies on “ICQ nummer”

ICQ was voor mietjes ;-) Ben je daar tot in 2005 mee doorgegaan? Ik ben daar denk ik in 2002-2003 mee gestopt.
IRC ben ik wat langer mee doorgegaan, tegen dan was ik wel mijn nickname uit 1993 kwijt: ella (naar madame fitzgerald)
Memories, we worden oud.

Dat ICQ nummer ken ik na al die jaren ook nog altijd vanbuiten. Ben eigenlijk lang “koppig” op ICQ gebleven ook al was MSN allang veel groter in BelgiĆ«, ben uiteindelijk overstag gegaan voor MSN omdat het andere geslacht daar in grotere getale aanwezig was :-)

@Mike: Minstens 5 jaar, ik weet niet exact meer wanneer ik ben overgeschakeld naar MSN en Gtalk.
@Valentijn: Epic reason :p

ICQ, na enkele jaren was het de logheid zelve maar toch bleven we op kot msn bestrijden met onze “superieure” ICQ
Hier was het 32930468

Comments are closed.