Categories
Lifelog

10 kilo

Dat is het verschil met mijn gewicht in het begin van het jaar. Voor er over boekdeals gesproken kan worden over hoe ik het gedaan heb en hoe ook u dit kan klaren: ik heb er niets voor gedaan.

Hoewel het heel leuk is om kilo’s te verliezen, groeide bij mij toch enig argwaan. Niet sporten, niet echt op je eten letten en toch van mensen te horen krijgen dat het duidelijk is dat er wat af is, doen je bij 10 kilo toch twijfelen of er iets scheelt. Dus ik trok naar de dokter om mijn bloed te laten testen.

Conclusie: niets aan de hand. Perfect bloed, zelfs mijn cholesterol is in orde (ha!). Waarom verlies ik dan die kilo’s? Blijkbaar stress. Begin dit jaar had ik net een huis en zat ik zonder job. Er veranderde enorm veel en de onzekerheid was groter dan anders. Stress kan in zo’n geval voor zowel gewichtsverlies als gewichtstoename zorgen en ik had blijkbaar geluk en had het eerste. Ik ben ook bewuster gaan letten op wat ik eet en ook dat is minder, ik kan het met minder doen en ook dat zal een gevolg zijn van de stress dat me nog niet was opgevallen.

Tijd voor rust. Er zijn miljarden redenen waarom ik Evelyne graag zie, en een ervan is dat ze juist rust kan brengen in mijn hoofd.
Er mogen er gerust nog een paar af. Als het daarna maar stopt ;)