Categories
online

Dataflow

In een discussie op Yammer, we gebruiken dit vrij intensief bij Digipolis, rond een artikel op Frankwatching over The Age of Context belandden we op het topic ‘Vragen jullie je af wat er met jullie data gebeurt?’. Bv een app als Saga weet constant waar ik ben. Zelfs ik, die er een zaak van maak een app te verwijderen als het mij geen toegevoegde waarde geeft, ben niet volledig zeker welke data er juist allemaal door de verschillende apps op mijn iPhone naar verschillende bedrijven wordt gestuurd. Maar data is cash en ik ben bereid daar soms mee te betalen.

Maar dat bracht me ook terug naar de stillere sluizen waarlangs mijn data ook wegsijpelt. De toegang die je een app soms snel verschaft tot bv je Facebook profiel of een Twitter account.

Daarom heb ik een nieuwe reminder in mijn agenda gezet. Elke 2 maanden check ik vanaf nu volgende urls:

Komt een naam in die lijsten me onbekend voor? Eruit. Gebruik ik het niet meer? Afsluiten die toegang. Wees er gerust hard in, als je iets mist zal je het snel genoeg merken en de connectie herstellen zal een fluitje van een cent zijn. Ga daar maar van uit Winking smile

Mis ik nog bepaalde links? Let me know!

3 replies on “Dataflow”

Voor mensen met een iPhone kan het ook handig zijn te checken welke apps toegang hebben tot Contacts, Location services, Calendars, … (alle settings in Privacy)

Comments are closed.