Categories
Lifelog online

De eindejaarslijstjes

Enkele bloggers hebben hun afrekening al gemaakt voor dit jaar wat betreft de voor hen beste blogs van 2004. Hier volgen mijn top-10’s:

Nederlandstalige blogs

 1. Polskaya – Sinds het begin van mijn blog-avontuur was Polskaya één van de vaste dagelijkse links (zo zal je er nog tegenkomen). Polskaya blogt wanneer hij wil, en wat hij wil, zoals het moet. Polskaya is ook de enige blogger uit het lijstje dat ik persoonlijk heb kunnen ontmoeten (of dat nu mee heeft gespeeld in de ranking weet ik eigenlijk niet). Polskaya brengt een evenwicht tussen zijn leven, leuke online links en gezellige toogpraat. Op een of andere manier straalt het Boheemse gevoel er gewoon af.
 2. Eskimokaka – Ik weet al niet meer hoe ik deze blog heb leren kennen maar wat ik wel weet is dat het zeer snel in mijn favorieten is gestegen. Het was nipt om de eerste plaats. Eskimokaka zorgt zo goed als dagelijks voor een zeer verfrissende middagpauze met een mengeling van nieuws, alternatieve stijl en (uiteraard) eigen ervaringen.
 3. Dominiek – Deze man neemt geen blad voor de mond en spreekt zijn mening uit. Een ferme bezoekersbasis zorgt voor geanimeerde gesprekken. Een blog volgens het boekje? Dominiek zorgde ook elke maandag voor een voorraad MP3’s waarmee je wel een weekje toekwam, wat velen hem in dank afnamen (dit zal binnenkort verleden tijd zijn). Tijdelijk offline.
 4. Emmeke – De enige engelstalige blog in dit lijstje. Toch hoort ze hier thuis (nah!). Zij is ook een van die rustpunten in de dag. Ik heb via haar blog zowel haar katten leren kennen als ook enkele parken. Bovenal heb ik Emmeke leren kennen. Ze heeft mij in het verleden veel geholpen, bij online zaken, zonder iets te vragen. Waarvoor nog steeds dank.
 5. Ientje – De twee vrouwen dicht bij elkaar. Ze zijn elkaar ook waardig.
 6. Uren.Dagen.Nachten
 7. 7 seconden
 8. Hullabaloo
 9. Zonder Zever
 10. Martin

Engelstalige Blogs

 1. Boing Boing – Op dit ogenblik my all-time favourite. Cory en de zijne weten perfect over wat ze het moeten hebben om mij te behagen. Breng deze mensen geregeld een bezoekje, je zal er ook dingen op terugvinden die ook op deze site voorkomen.
 2. Infocult – Bryan post niet heel veel maar als hij post is het gegarandeerd de moeite. Waarover hij blogt noemt hij Infocult, ik noem het Netcult (maar ik neem de term breder). Je moet ervaren waarover het gaat maar als je deze blog eens doorneemt weet je wat ik bedoel.
 3. AICN – Voor elke filmliefhebber zoals ik een must. Al jarenlang de nummer 1 voor de filmwereld.
 4. Near Near Future – Deze weet het, en snel. De moderne wereld aan u voorgesteld, meestal voor het er eigenlijk is (als u begrijpt wat ik bedoel).
 5. Waxy – Als je RSS wat gebruikt, subscribe je dan zeker op zijn feeds!
 6. Zoe
 7. Reality Carnival
 8. Web Zen
 9. Slashdot
 10. Smart Mobs

Frequently Expected Questions

 • Waarom staat mijn blog er niet tussen? – Er kunnen verschillende redenen zijn. Ofwel ken ik je blog gewoon niet (laat hem mij kennen, zet je blog in de comments!), ofwel heeft iemand meer pinten gegeven om in het lijstje te kunnen staan, misschien vind ik het gewoon niet goed,…(Luppes: Maakt eerst uwen blog eens toegankelijk voor iedereen :p)
 • Waarom sta ik zo laag? – Trek het je niet aan. Ik ben zelfs niet zeker of de rangschikking wel juist is. Trouwens, wat is goed, wat is slecht? Het is gewoon een persoonlijke smaak, op dit moment. En wie ben ik? Dit is MAAR clopin.be hoor.
 • Hoe maak ik kalkoen klaar?Probeer dit of zo
 • TBC…

10 replies on “De eindejaarslijstjes”

Mijnen blog *IS* beschikbaar voor iedereen. Kan ik er aan doen dat gij uwen firewall nie kunt wijzigen :p
En *bof*, ik denk nie dat er iemand geinteresseerd is in online RPG development :D

Maar allé, ik zal nog eens een efforke doen, en proberen van dien mod_jk derin te plakken. Voornemen voor het nieuwe jaar !

Proficiat aan degenen die de lijst WEL haalden ;)

Mijnen blog *IS* beschikbaar voor iedereen. Kan ik er aan doen dat gij uwen firewall nie kunt wijzigen :p
En *bof*, ik denk nie dat er iemand geinteresseerd is in online RPG development :D

Maar allé, ik zal nog eens een efforke doen, en proberen van dien mod_jk derin te plakken. Voornemen voor het nieuwe jaar !

Proficiat aan degenen die de lijst WEL haalden ;)

Damn, dat ik dit nu pas lees. Ben sinds het begin van mijn kerstverlof niet veel meer online geweest, vandaar. Thnx for the praise en we -Littl’Q en ik- zullen ons best doen om u verder te entertainen in 2005! Nog een goed nieuwjaar ;-)

Damn, dat ik dit nu pas lees. Ben sinds het begin van mijn kerstverlof niet veel meer online geweest, vandaar. Thnx for the praise en we -Littl'Q en ik- zullen ons best doen om u verder te entertainen in 2005! Nog een goed nieuwjaar ;-)

Bedankt voor de vermelding! Zo komt er nog eens verdwaalde ziel op mijn weblog terecht… Ge hebt er ene te goed van mij mocht ge ooit eens tot in de Nieuwe Linde geraken. ;-) ;-) ;-)

Bedankt voor de vermelding! Zo komt er nog eens verdwaalde ziel op mijn weblog terecht… Ge hebt er ene te goed van mij mocht ge ooit eens tot in de Nieuwe Linde geraken. ;-) ;-) ;-)

Comments are closed.